Laat de ééncijferige temperaturen je niet afschrikken; voor de herfst van 2021 hebben ontwerpers manieren gevonden om zelfs de meest warme en fijne stukken modieus te maken. Ook dit jaar hoef je je comfortabele items dus nog niet op te offeren in naam van de mode. Vooral jassen zijn dit seizoen letterlijk in een nieuw jasje gestoken en daardoor de ultra trendy kers op jouw outfit. In welke de modellen je de kou dit najaar trotseert? Lees mee!

De juiste pufferjas houdt je warm en beschermt tegelijkertijd je outfit eronder. Wie in slechts één winterjas wil investeren dit seizoen, doet er goed aan om voor de puffer te kiezen. Niet alleen beleeft dit item momenteel een piek aan populariteit, het doet zijn naam als een van de warmste en zachtste jassen op de markt zeker eer aan. Combineer je puffer met een denim of wijde broek of draag hem bij warmer weer als bodywarmer over een cosy sweater dan wel elegante blouse. Ideaal voor de warme dagen van de Indian Summer. Helemaal hip ben je in één van de neutrale tinten als beige, zand, bruin of grijs.

Naast een heerlijke, warme puffer zou iedereen deze herfst een shearling aan de kapstok moeten hebben. Van lang tot kort; dit model geeft je look die toffe jaren 70 uitstraling, die geweldig matcht met je oh zo populaire flared broeken en tops of bloezen in retro prints. The seventies called, they want their groove back!

Dat de jaren zeventig nog wel even blijven, blijkt ook uit de andere items, die je deze herfst mee zullen terugvoeren naar deze dynamische tijd: de bontjes en teddycoats. Gemaakt om mee te knuffelen én onderweg in warm te blijven. En hadden we al gezegd dat ze er bij zowat alles goed uitzien? Waren het vorig jaar vooral de beige-, zand en cognackleuren die domineerden, dit najaar doen chic wit en grijs ook mee. Echte durfallen kunnen zelfs voor een printje kiezen!

Van Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s tot Meghan Markle tijdens haar koninklijke bezoeken; de klassieke (wollen) trenchcoat, lijkt onverslaanbaar in zijn soort en behoort ook dit seizoen weer tot de top 5 van favoriete jassen. Uitgevonden om praktische redenen, tijdens de Eerste Wereldoorlog, heeft de jas zijn oorspronkelijke militaire gebruik overstegen en is vandaag de dag een musthave voor in de kast. Het model onderscheidt zich van de rest door vanwege zijn tijdloze uitstraling en is perfect voor mildere dagen, maar kan ook nog altijd in de winter als je hem draagt met warme breisels eronder.