FIJNE BROEKEN VOOR JE HERFSTGARDEROBE

Wijd, recht, lang, hoog; zomaar een greep uit de variatie aan broeken, jeans en pantalons waaruit we deze herfst kunnen kiezen. Zo zien we dynamische dessins in de collecties van o.a. Summum, Gery Weber en Betty Barclay, afgewisseld met ingetogenere modellen van Bianca en Yaya. Een broek lijkt zo alledaags als een bruine boterham met kaas, toch zijn er talloze manieren om met dit gangbare item een fashion statement te maken. Hoe? Dat lees je hieronder! 

Bijspijkeren. In een spijkerbroek naar kantoor gaan blijft onder veel vrouwen nog altijd favoriet. Lekker casual, gangbaar en vertrouwd. Een jeans hoeft echter allerminst saai te zijn. Draag bijvoorbeeld een opvallend shawltje als riem of strik door (één van) de lussen van je broek en transformeer je denim a la minute in een speelse blikvanger. Wie het geheel dan ook nog eens combineert met een denim top, slaat al helemaal de spijker op zijn kop!

De wijde wereld in. Wijde pantalons kunnen ontzettend chique ogen, vooral wanneer je er een elegante witte blouse of blazer op draagt. Bijkomend voordeel is dat ze je langer doen laten lijken, net als slanker, mits ze van boven perfect aansluiten. Tip: draag de pantalon hoog op de heupen voor het mooiste resultaat. Of draag een exemplaar met verticale strepen voor ellenlange benen.

Keep calm and carry on. Prints laten elke grijze herfstdag in een bonte avond aflopen. Maar hoe combineer je een pantalon in opvallend patroon nu met de rest van je ensemble, zonder er als een kleurenwaaier bij te lopen? De truc is om de bovenkant rustig te houden, bijvoorbeeld door er een effen trui op te dragen. Ga je wél voor print op print, blijf dan in hetzelfde kleurpalet, zodat het geheel niet té druk wordt.