BLOGAPRIL-CLOUS-21

Bloemen met geometrische patronen, stippen met strepen of animal met ruit; één van de leukste trends voor de warmere maanden is de print op print look. Het dragen van gedurfde dessins is niet alleen de gemakkelijkste manier om extra fashionable voor de dag te komen, de combinatie mogelijkheden zijn ook nog eens eindeloos. Om deze trend als een professional te verslaan, hoef je slechts van een aantal basisprincipes uit te gaan. Welke dat zijn? Lees mee!

Complementaire tinten en conflicterende patronen gaan hand in hand. Kies een dominant motief en ga voor de combinatie met een tweede print als subtieler accent. Zo passen kleinere, fijne strepen bijvoorbeeld goed bij opvallende grafische items en kunnen bepaalde kleuren bloemen een vrolijke match zijn met een tijgerpint in originele tonen. Tip van Clous Mode: houd het bij maximaal twee verschillende patronen om te voorkomen dat het geheel een te drukke, rommelige uitstraling krijgt. Je handtas en schoenen tellen daarbij ook mee. Voeg neutrale accessoires toe bij meerdere motieven in één outfit.

Een andere manier om prints veilig te mixen, is door dezelfde print in twee verschillende tinten licht/donker te dragen of verschillende formaten van dezelfde afdruk door elkaar te gebruiken. Dunne strepen van een blouse passen bijvoorbeeld heel goed bij een dikke gestreepte broek of rok. Bijkomend voordeel is dat door je kleding in dezelfde dessins te dragen langer lijkt.

Probeer ook eens dezelfde kleuren terug te laten komen in beide patronen. Bloemen kunnen bijvoorbeeld lastig te combineren zijn, tenzij je kiest voor een monochrome flowerprint in combinatie met een meerkleurig bloemenpatroon dat de kleur van de monochrome bloemen bevat.
Ga bij twijfel volledig in zwart-wit. Dit dynamische duo is chique, stijlvol, fris, elegant en tijdloos en bijna onmogelijk om verkeerd te stylen.