BLOGJULI-CLOUS-21

De zomer van 2021 wordt een seizoen van ja zeggen in plaats van nee horen. Net als één van buiten blijven, in plaats van gedwongen binnen zitten. Was “Ik heb niets om aan te trekken!” pre pandemie nog een veel gehoorde kreet, post pandemie rijst vooral de vraag “Wat trek ik aan?” Pas ik nog in mijn skinny jeans? Welke jurk draag ik naar een feestje? Bij Clous zochten we het voor je uit, zodat je er net zo goed uit zult zien als dat je hernieuwde vrijheid voelt. Van dansen op het strand tot op de tafels in de kroeg; dit is wat je draagt nu een avondje uit eindelijk weer op het programma staat.

What’s on the menu. Vergeet het makkelijke huispak, deze zomer maak jij je rentree in de horeca in wijde broeken, grote schouders en veel vrolijke details. Ga voor een seventies look met wijde pijpen en een groovy psychedelische print of go big or go home in een blouse met opvallende mouwen, ruches of strikdetails op een simpele jeans dan wel elegante pantalon.

Party o’ clock. De terugkeer van borrels en feestje vier je met jurk en rokken, die vreugde uitstralen. Zo zijn de levendige bloemen van dit seizoen zeker niet voor muurbloempjes en hebben ze een zekere romantiek over zich heen, waardoor je een jurk of rok in deze print bijna overal kunt dragen; van een lunch op een rooftop tot een bruiloft. Ideaal voor een zomer die nú al the summer of love wordt genoemd.  

Free your mind. Niets zegt vrijheid zo goed als een festival en dat vraagt ​​om een even optimistische dresscode. De festival trend draait nog altijd om zoveel mixen en matchen, iets dat perfect aansluit op een zomer waarin we regels overboord gooien en dragen wat we willen. Combineer jogging items met hakken, leer of denim met lieflijk wit, geklede blazers met gehaakte stukken, glitters of franjes en draag sneakers of boots onder een nette jurk. Varieer er daarbij op los met verschillende prints of kleuren (lees hier hoe je de mooiste print op print combi’s maakt) en onthoud: hoe eclectischer, hoe beter dus pak vooral ook groots uit met accessoires als riemen, tassen, hoedjes, zonnebrillen, juwelen en shawls.

Strand. Natuurlijk dragen we allemaal zwemkleding en zonnebrillen terwijl we op het zand zitten, maar soms heb je iets meer nodig. Enter de comeback van de sailor chic trend, die gericht is op het bekende wit, navy en rode palet. Klassiek en chic ben je in een simpele witte of denim short met daarop een strepen T-shirt of witte dan wel blauwe polo of blouse. Flatjes en eenvoudige sandalen maken deze look af. Een andere populaire zon, zee, strand look deze zomer is de tie dye print. Van jurken tot T-shirts en sweaters; combineer dit vrijgevochten patroon met denim en franjes voor de tofste outfits. Surfs up!