THAT SEVENTIES SHOW

Hoewel sommigen onder ons zich wellicht al eens eerder in iconische prints, wijde pijpen en oranjeachtige tinten hebben gehuld, domineren deze trends momenteel opnieuw het modebeeld. Waarom zijn we eigenlijk zo in beslag genomen door dit tijdperk van weleer? Misschien omdat de kleding uitdraagt wat we stiekem allemaal wel een beetje zouden willen zijn: vrijgevochten en een tikkeltje rock-‘n-roll. Hoe je de items vandaag de dag draagt, lees je daarom hier! 

Dress to impress. De seventies betekenen de geboortejaren van de bekende wikkeljurk, oorspronkelijk ontworpen door Dianne von Furstenburg. Na al die jaren is dit ontwerp nog steeds mateloos populair door de vrouwelijke en flatterende pasvorm, die elke outfit elegant maakt. Combineer jouw favoriete exemplaar met hoge laarzen eronder en een gebreid vest erop voor de ultieme romantische, bohemien look. Draag je liever een rok? Kies dan voor een stijlvol exemplaar in plooi en draag een riem in taille voor hetzelfde modieuze effect.

Go with the flow. Een andere manier om een mooie vintage uitstraling te creëren, is door te kiezen voor items in materialen als (nep) leer, suède, glanzende- of doorschijnende texturen. De combinatie met grove breisels geeft een stijlvol contrast. Leer en kant zijn daarnaast een geweldige match, maar ook doorzichtige en satijnachtige stoffen in combinatie met leer, suède of corduroy zorgen voor hele interessante outfits. Wil je helemaal retro gaan, kies dan als finishing touch voor een jas in imitatie bont of teddy uitvoering.

All eyes on you. Patronen uit de jaren ’70 zijn niet alleen enorm gevarieerd, veelzijdig en dynamisch, ze maken ook van elke look een eyecatcher. Van romantische bloemen en paisley motieven tot leuke ruiten en gewaagde animalprints; de seventies heeft het allemaal. Draag een broek in één van deze dessins met eenvoudige col of blouse of steel de show in een sierlijke top op jeans. Wil je van top tot teen in print? Kies dan voor een gewaagd maxi model eventueel voorzien van leuke, speelse franjes voor nét dat beetje extra.