BLOGJUNI-CLOUS-21

Die langverwachte zomer, waar we de afgelopen maanden zo reikhalzend naar uit hebben gekeken, staat eindelijk voor de deur. Vaccins zijn op grote schaal beschikbaar, musea, horeca en sportscholen mogen weer open en als kers op de taart schieten de temperaturen omhoog. Om iedereen, na maanden van kou en binnen blijven, nog eens extra in het zonnetje te zetten, hebben we bij Clous de leukste, mooiste en meest trendy collecties verzameld voor jouw beste post-Covid zomeroutfit ooit. Lees mee!

Vijftig tinten helderblauw en oranje-rood in de lucht, minstens zoveel variaties aan bruin of rood op je huid, de meest uitbundige flora & fauna en bonte fruitschalen; de zomer is veelzijdige kleurenwaaier. Aankomend seizoen verdient dit palet ook een plekje in je garderobe. Na alle minimalistische looks van afgelopen maanden is het misschien ook geen verrassing dat we massaal op zoek zijn naar items, waarin we het ultieme statement kunnen maken. Enter het maximalisme. Een trend die bekend staat om gedurfde kleuren en het combineren van verschillende dramatische prints. Denk aan dierenpatronen en retro jaren 70 bloemen in één outfit. Van maxi jurken tot tops, shorts en jasjes, de ultieme cocktail deze zomer ben jij!

Naast vrolijke kleuren en prints is volume de andere trend van het seizoen, in welke vorm dan ook. Van wijde broeken tot grote schouders of oversized silhouetten, deze zomer pakken we groots uit.

Naast de comfortabele minimalistische invloeden uit de jaren negentig, zien we ook veel boho chic invloeden, die hun oorsprong vinden in de sixties en seventies. Echter in tegenstelling tot eerdere bohemientrends, (als gladiatorensandalen en turquoise sieraden in overvloed) laat de moderne variant andere invloeden zien, die nog het best kunnen worden omschreven als: “minder Birkenstock en meer aantrekkelijke, vrouwelijke pasvormen en materialen, waarin we ons alsnog vrij kunnen bewegen.” Dus free your mind and the rest will follow!

Tot slot mogen we onze benen eindelijk weer showen. Dat betekent rokjes, shorts en jurken, al dan niet met split in de meest uiteenlopende kleuren en patronen. Weer even wennen aan zoveel mini? Begin dan met een midi model of ga voor een trendy bermuda.